Лате

Лате
Із всіх гарячих напоїв моїми улюбленими є: лате і ванілачіно. Але сьогодні я розповім вам як приотувати лате:

Інгредієнти для приготування латте:


  1. Молоко (не менше 3% жирності) – 150 мл
  2. Кава еспресо -  1 чашка

Інвентар:

  1. Айріш-келих (або високий прозорий стакан)
  2. Міксер
  3. Кавоварка
  4. Ложка
  5. Мікрохвильова піч (або газова плита)
  6. Соломинка

Приготування латте:

Для початку необхідно розігріти молоко, але не кип'ятити! Це можна зробити за допомогою мікрохвильової печі або на вогні. Далі тепле молоко збиваємо міксером в дуже густу піну. Необхідно збивати до тих пір, щоб піни було дві третини від усієї маси. Сама ж пінка повинна бути дуже густий і пружною. У випадку, якщо у вас немає міксера, то збити молоко можна в закритій ємності або шейкері енергійними рухами руки. Але в цьому випадку на дану процедуру необхідно буде витратити більше часу і зусиль.

Тим часом  заварюємо в кавоварці чашечку ароматної кави еспресо.

На дно айріш-келиха або просто високого прозорого склянки наливаємо одну третину ємності теплого молока. Зверху на нього дуже обережно по стінках або по ложці вливаємо кави. Цей крок потрібно робити дуже повільно, щоб напій був шаруватим, а кава з молоком не змішалися при різких рухах. На каву за допомогою ложки викладаємо молочну піну до самого верху келиха.

Напій обов'язково подається в теплому вигляді і відразу ж після приготування. Вкладіть в келих не сильно тонку соломинку або додайте чайну ложечку  і насолоджуйтеся смаком найсмачніше кавового напою.  Додатково прикрасити латте можна корицею, до того ж вона збагатить смак напою і подарує йому неповторний аромат. Для цього рівномірно посипте нею поверхню молочної піни.

Приємного Вам проведення часу!

Комментарии

Популярные сообщения