Кекси

Кекси
Я вважаю, що кекси це завжди актуальна страва, яка має свій особливий вишуканий смак. І я хочу поділитись з вами цим рецептом:          

Для приготування вам знадобиться:

  • 4 яйця,
  • 1-1,5 склянки цукру,
  • 200 гр вершкового масла,
  • ½ склянки молока,
  • 2 склянки борошна,
  • ½ ч. ложки соди,
  • 4 ст. ложки какао порошку,
  • 100 гр. смаженого арахісу або родзинок.
Приготування:
  1. Маргарин або масло розтопіть і змішайте з цукром, какао (його можна додати більше норми, тоді кекс вийде ще смачніше!) і молоком. Отриману суміш необхідно нагрівати до закипання.
  2. Відлийте 6-8 ст. ложок шоколадної маси в окрему посудину, а все інше відставте в сторону до охолодження. Коли суміш охолоне до кімнатної температури, додайте в неї яйця, соду, подрібнені горішки або родзинки, а також борошно.
  3. Ретельно розмішайте тісто, щоб не залишилося жодної грудочки, а потім вилийте в застелену промасленим папером форму. Випікайте кекс близько 20 хв, потім вийміть його з духовки і одразу зніміть папір поки гарячий.
    Остиглий кекс полийте глазур'ю (шоколадна суміш, яку ви налили в окрему посудину).
  4. Пам'ятайте, що для отримання максимально шоколадного смаку, кекс необхідно залишити настоюватися в холодильнику на всю ніч, щоб він був дуже холодним.




Комментарии

Популярные сообщения